HTML

TávHős

Távfűtés, hőszolgáltatás messziről. Közelről.

Friss topikok

  • Acmee: @TávHős: Igen, több tíz bar alatt tényleg a 20-30-100 bart értem. Lehet, hogy félreértésen alap... (2010.03.31. 14:27) Megoldások megoldása - Körvezeték
  • sperla ervin: @TávHős: én az általad leírt a) esetet fontolgató társasházaknak tudok - remélhetőleg - segítséget... (2009.07.15. 14:19) Dacolni a Nagy Testvérrel

Linkblog

Változatlan változó

2009.03.17. 21:23 TávHős

 

Nagy port kavart a FŐTÁV keményítése a leválókkal szemben.

Ha valaki nem lenne benne a napi hírekben:

 

Hogy igazán érdekes legyen a fenti hír, fontos megjegyeznem, hogy a jogszabályi környezet, semmiben nem változott az elmúlt 4 évben. Hogy ez miért is fontos?

Csupán azért, mert a FŐTÁV Zrt., az elmúlt 2 évben, közel 1000 lakást engedett leválni szolgáltatási köréből. Ezen egyezer elengedett lakás, amolyan bátorításként hathatott a fenti linkben szereplő épületben élőknek, hiszen, "ha előttünk is megtették, és nem lett bajuk, nekünk, mi kárunk származhat belőle"? Ez a lakók álláspontja. De mi van a FŐTÁV megítélésével?

 

Mivel a FŐTÁV működését, jelent témával kapcsolatos hozzállását meghatározó szabályok nem változtak, így két eset állhat fenn:

1., A FŐTÁV vagy most sért jogszabályokat, vagy
2., Eddig sértette meg azokat.

Nem tudom, melyik jobb/rosszabb.

De ha már ilyen leegyszerűsítő kijelentést tettem, lássuk, hogy mik az érvek. Mármint, a FŐTÁV érve.

Azt mondja a FŐTÁV Zrt., hogy jelenlegi, leválás-ellenes lépéseit, két okból tette meg. Ezek a következők:

- A leválások következtében, a rendszerben maradók fizetik meg a megnövekedett üzemeltetési terheket, valamint
- Budapest levegőjének védelme.

 

Nos, én mint budapest, távhőszolgáltatást használó "egyed", követelem, hogy a FŐTÁV Zrt. írja jóvá a jövő havi számlámon, az eddig elengedett leválások miatt jelentkezett többletet, hiszen ezek az épületek, lakások, a már akkor is érvényben lévő jogszabályok szerint, nem válhattak volna le a távhőről.

Továbbá, mint gyermekeiért, s ezért a levegő minőségéért is felelősséget érző ember, követelem, hogy a FŐTÁV Zrt. kártalanítson minden budapesten élő és/vagy dolgozó embert, amiért a fenti kb. egyezer lakás fűtését engedte gázkazános fűtéssel megoldani. E megengedő hozzáállásával jelentősen rontotta a budapesti levegő minőségét.

 

...persze, az is megoldás, hogy a FŐTÁV befejezi ezt a majomkodást, és végre tudomásul veszi, ő  csak az egyik kofa, nem pedig a felügyelő az (energia)piacon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavhos.blog.hu/api/trackback/id/tr371008532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása